New Toy

Just bought a DSLR. Medium range. A Nikon D60. Beside the standard lens, I have also bought a long range lens and now is looking for a macro lens or just a macro filter. For those who share the same hobby, please advice!


Comments

linda aka konda said…
wow..
u know, i just think to join a photographher class..
hehe
tibe2 , cu da beli camera besaw..
hehe
Syazana Alia said…
*green with envy*
takpeee tgk la by the end of the year kaklong pun nak beli dslr gak. tengah ikat perut ni. hari-hari makan roti ngan epal je ni. haaa..
linda aka konda said…
epal n roti? wow..good combination..hakhak..roti cicah epal kah?,ape neh doc, gizi tak seimbang neh..hehe
McBudu said…
KL Konda: Nak coba boleh datang shah alam.Kalau nak bawak diving, ada waterproof casing! cakap lu...

KL Alia: Jgnlah sampai begitu sekali, makan roti je.... sian. Nanti bila dah boleh beli DSLR, masa tu dah terlalu kurus... nak ambik gambar pun dah tak cute... hu hu....
linda aka konda said…
hahahahha..
1 word.. WOW!!!
hehe..
mmg menarik..siap ade casing waterproof..uuuuu...bole la pinjam gi sipadan camneh..
hehe..tapi..tidak lah daku berani..
hehe..
tuan empunya belom rasmi lagi..:)
jom buat lesen diving ramai2..
pe barang ade casing, tarak guna..ye x..(ayat provoke) hehe
McBudu said…
Linda: Casing tu ada, tapi kat kedai lagi.... belum beli be.... ha ha
linda aka konda said…
hehe..
saiye ade olympus Fe-370 aje..
same lah..
casing maseh kat kedai..hehe
belom mampu..
:(
linda aka konda said…
the casing price is around rm600-rm700 roughly, dunno the exact price..but still quit high to me as a student.it's my expenses for 2 month ho.heh~~:)
Pak Yob said…
mahalnya mainan ko, aku pun dah lama ngidam nak beli dslr ni, tapi asyik terbantut aje..semangat belum kuat lagi..
McBudu said…
Pak Yob: Charge je yob, interest free! he he
Purpleheart said…
Alhamdulillah dah ada yang baru, yang lama meh la sini
McBudu said…
Purpleheart: takde yang lama, dah hancur.... he he
indica said…
Tu dia...baru syok nak ambik gambar..aku dah lama nak sambar menatang dslr ni, tapi semangat tak kuat. Sbb yg compact tu elok lagi, handphone camera..nak trade-in, tak laku...
McBudu said…
Indica: Kuatkan semangat, rembat satu, boleh kita exchange ideas...!
Syazana Alia said…
anis kata kaklong bleh beli D90 through lim kok wing dia.. RM2750 tapi lom masuk accessory lain.. huhu..

still, mana nak cari RM2750..?? duit mara pun dapat sebulan RM800 je huhu.. ktorang yang study kat Indon ni, mara kedekut, kasi cukup makan je.. terpaksa mintak pa-ma sket.. huhu
McBudu said…
Kaklong:Beli yg low end dulu... pas tu trade in, upgrade!

Popular posts from this blog

Papan tanda dan maksudnya

Datuk Leslie Davidson, a Planter Extraordinaire

Corduroy ku