Koleksi Bonsaiku

Ini adalah antara koleksi Bonsaiku yang berumur antara 2 hingga 20 tahun. Kalau tengok gaya, bonsai aku ini jatuh dalam kategori murahan, sebab tak ada shape yang menarik. Dalam malas-malas aku menjaga mereka, panjang juga umur mereka. Belum ada lagi bonsai yang mati dalam jagaanku. Yang hilang adalah......



Bonsai ni dah hampir 15 tahun



Yang ini dah 20 tahun



Ini paling muda, baru 2 tahun



Yang ini aku lupa tarikh lahir, tapi aku agak adalah 5 tahun kot


Ini bari 3 tahun agaknya


Yang ini Midzie minat, tapi aku malas nak trim


Rajin berbunga, tapi kalau tak jaga selalu reput akar.


Comments

indica said…
Nampaknya ko dah lama kaya la..(Dulu org kata hobi ni hobi org2 kaya..) aku pulak baru minat nak jaga..nak ambik gambar koleksi aku pun tak semangat, sebab takde dslr lagi (hehe..)
McBudu said…
indica: he he Kena beli yob, baru semangat!
linda aka konda said…
hehe..
amboi..entry sume gambo ye la yek pas neh..hehe..DSLR kan.:))
wow..20 taun..saiye tuwe 4 taun jela dari bongsai tuh..
lame tuh..
pe kate pasneh post pic daun kesom plak..or don hempedu bumi
hehe..
tgk ade lg x idop kat shah alam seksyen 27 heh~~
McBudu said…
Linda: Nak post soalan bahasa orang budu dalam Facebook!
linda aka konda said…
soklan bahase org budu?
soklan camne tuh..
hehe..
or
should we named it as "budu's vocabulary" hehe
pB said…
kat pejabat ni , ada sorang kaki bongsai ....
pB said…
cuba masuk bonsaikita.blogspot.com


itu website untuk penggemar bonsaiii
McBudu said…
PB: Kaki bongsai tu orang pendek! he he, Thanx 4 d link. will visit one day.
sya said…
Hilang yg hilang tu orang curi ek?
McBudu said…
Sya: Ada orang minat kot....sbb sya letak kat depan gate...
farina abdullah said…
wah.... minat bonsai yer..
like my uncle
thnx yer coz sudi jengah blog saya

Popular posts from this blog

Papan tanda dan maksudnya

Datuk Leslie Davidson, a Planter Extraordinaire

Corduroy ku