Dafina's first day in school

January the 5th, 2008 was my darling Dafina's first day in school. Third in the family, she was very excited about going to school.

She kept on talking about going to school repeatedly since the last of her kindergarten’s day. She contentedly did the shopping for her uniforms, books, stationeries and bag together with her sisters (and the 'generous' daddy pays...).

As I anticipated earlier, there is not much hassle in her first day. She seems to adapt very well to the new environment. She clicks with new friends, enjoys the canteen food and take pleasure in the school van ride. Happy schooling Dafina!.

Here are some highlights of the day…..


beautiful school....



the canteen


lessons for parents too !


take a peek at the loves one...


ready for school tour


Dafina is in the line


parents can't wait to follow suit



come back from school



conclusion ?...
another victory day...!

Comments

indica said…
OK la tu..selalunya yg happy masuk sekolah bakal jadi murid yg cemerlang...Happy schooling Dafina.. Make your parents proud someday.
McBudu said…
Happy selalu. Teringat Tiger Lane kan Yop...!
indica said…
Selaluuu...aku dulu masa kecik-kecik mm happy sgt pergi sekolah... gelap-gelap aku dah sampai. Masa tu takde bapak..still boleh cemerlang dan dpt pi tiger lane..tapi lama-lama aku jadi tembelang sbb takda pemantauan rapi...

dulu aku pernah duduk rumah sedara...kelakar tiap-tiap pagi mcm nak berperang mak bapak dgn anak-anaknya sbb anak-anak kecik tu susah nak bangun pi sekolah...mmg tak cemerlang pun bebudak tu akhirnya..sian. Morale of the story, bebudak kena tidor cepat dan tepat...
Pak Yob said…
tengok gambar mak bapak dlam kelas tu teringat cerita bujang lapok....buat Dafina..belajar elok-elok..jangan nakal-nakal...jangan makan dalam kelas tau.
McBudu said…
indica: Budak-budak kena tidor cepat, mak bapak kena tunjuk contoh, tidor cepat jugak....alamat bertambah lagi umat manusia....

Pak Yob: makan dalam kelas mungkin tidak, tapi ada setengah budak tu tahun satu dah bawa handphone, SMS dlm kelas!
pB said…
Salam ...


my dotter semuanya dah sekolah tahun nie.
Yg bongsu tu pun dah tadika 6 tahun.

So far so good ....


Sekolah mana ni McB ..
Canggih benor keadaannya..

Jauh sungguh bezanya dengan SKPP tu
McBudu said…
PB: Sya ada lagi sorang anak, lelaki baru 1+ tahun. Lambat lagi sekolah tu. Sekolah tu kat rumah sya je, seksyen 27.
technology said…
It seems different countries, different cultures, we really can decide things in the same understanding of the difference!
nike shoes

Popular posts from this blog

Papan tanda dan maksudnya

Datuk Leslie Davidson, a Planter Extraordinaire

Corduroy ku