Galeri lukisan anak-anakku

Dah bertahun aku nak pamerkan hasil tangan anak-anakku, di alam siber. Aku pernah punya laman web sendiri, malangnya server yang aku tumpang jatuh muflis, habis hilang hasil kerjaku berbulan, dan lebih malang semua simpanan dalam harddiskku telah termusnah bila aku format hard driveku.

Hari ini aku tumpang hasil-hasil kerja mereka di satu laman web yang baru ku temui. Tidak sebagaimana aku harapkan, tetapi cukuplah buat sementara waktu. Hingga satu masa yang sesuai, akan aku laksanakan semua harapan tertangguh itu. Masih banyak lagi hasil kerja-kerja mereka yang belum aku scan, kerana kesuntukan masa. InsyAllah lain kali akan aku usahakan. Kepada sesiapa yang sudi silalah lawat ke galleri (Lihat Link GALLERY di sebelah)
atau click : http://s86.photobucket.com/albums/k82/budakbudu/?start=all

Comments

Mus said…
Cantik tu tuan.

Try this site:
The leading FREE stock photo site!

Cuma site ni khusus utk "stock photos", tak tau la dengan lukisan.
Cuba browse tengok..sesuai ke tidak.
McBudu said…
Mus: Thanx dude, hang berbuka lauk apa? Serawa ada? Ada aweks kat simpang megat dewa tu juai serawa kau punya.....he he
fido daa.. said…
memang cantik..!
hasil kerja lukisan tu mase umur brape tu..?
McBudu said…
Fido: my daughters start at their early age of 7. The paintings were done when they were 7-12yrs old.
fido daa.. said…
budakbudu:

Assalamualaikum bababudu..hehe ;)
just joking je..

Hasilkerja ni memang kene simpan baik2 ...coz tak akan ada yang kedua kalinye.

Budak2 kat umah ni pun ske gak buat painting, tapi takde ler mak ayah derang antor ke art class like ur daughters.
Few times ge menang contest..

p/s: rajin2 ler buke email budakbudu..tq.
Mus said…
He..he..serawa tak dak. Tapi nasi kerabu dengan sayoq keladi tuan. Minum ayaq nyioq. Sejak dok kampung ni ulam-ulam tak yah beli, hidup subur keliling rumah.

Aku jumpa new site untuk galeri anak2 hang:

ArTatoO! The first FREE virtual gallery opened to all artists.

Selamat bebuka.
McBudu said…
Fido: memang rasa title budak tu xsesuai, tapi dah guna lama... nantilah nak tukar gak. I'll check the email, TQ.
Mus: Thanx pal, sorry lately xsempat skype hang.... penat, baru masuk kerja tempat baru....
indica said…
Bila tgk lukisan2 diorang, aku teringat hasil karya pelukis2 terkenal naive arts spt ivan generalic, ivan rabuzin yg begitu mengasyikkan aku... [url]http://www.hmnu.org/en/default.asp[/url] Kat mesia ni aku tak kenal mana-mana pelopor naive arts..
Pak Yob said…
lukisan anak-anak ko ni mengingatkan aku pada zaman sekolah aku dulu....lukisan dengan tajuk..aku tak berapa pandai melukis..tapi masa zaman kanak-kanak dapat la jugak menang beberapa pertandingan....yang paling aku ingat dan kenang ialah kemenangan masa pertandingan sempena Alumni Sekolah Menengah Izzudin Shah dan Sekolah Raja Perempuan Ta'ayah, Ipoh...

aku pun setuju ngan fido...tak macam budak...kalau rajabudu ke, tokeybudu ke, abangbudu ke...baru ngam he..he..
McBudu said…
Indica: Ivan Generalik tu asal drp K.Kangsar, nama asalnya Irwan Kg. Jenalik, Ivan Rabuzin tu pulak orang Bidor, nama asalnya Irwan Rabuddin.

Pak Yob: Ko ada simpan lagi tak lukisan yang menang tu... nilainya sekarang mungkin ribuan RM. Macam Pak Yob, Pakbudu okey kot....rajabudu tu macam ala-ala pengganas je...he he
indica said…
Kg. Jenalik yg al maunah tu ke? Nama diorang ni cam nama penyanyi dangdut pulak ye..

Lukisan pak yob tu skang ni mesti mahai kalau dijuai..tapi aku rasa dah hilang tak dapat dikesan dah tu...

Popular posts from this blog

Papan tanda dan maksudnya

Datuk Leslie Davidson, a Planter Extraordinaire

Corduroy ku